Gogosi a la Motan la Oale

de CarmenBlue in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 4146 vizualizari

 

Una dintre retetele mele favorite! Desi am citit o gramada despre gogosi, modul lor de preparare si ingrediente, reteta Motanului mi s-a parut cea mai "la obiect", au iesit atatia gogosi cati trebuie pentru familia mea. Nici prea multi, nici prea putini! Multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • 30 g drojdie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la Motan la Oale:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca folosim drojdie proaspata, se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte caldut si se lasa sa se umfle 10-15 min. la loc calduros. Eu am folosit un plic de drojdie uscata de 7 g asa ca am amestecat-o direct in faina cernuta intr-un castron mai mare.

Se bat ouale cu o furculita si se adauga peste faina, Laptele caldut l-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Se toarna peste faina laptele cate putin amestecandu-se. Dupa omogenizare, se adauga si untul moale la temperatura camerei. Am adaugat si o lingurita de coaja de portocala cu zahar, (de la borcan).

Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Se unge un bol curat cu unt, se pune aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura cam 90 minute.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita. Se acopera cu un prosop curat si se mai lasa 15 min.

Se incinge ulei mai multisor intr-un ceaun, de preferat. Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra sau se pot umple cu crema de ciocolata, budinca sau gem.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Eu las aluatul la dospit in cuptorul cu microunde si creste de fiecare data foarte frumos.

2

Nu mai stiu la cine am vazut acest truc, dar e bine ca gogsile sa se puna la prajit cu partea pe care au stat pe masa in sus in ulei. Se umfla nemaipomenit si, daca uleiul e suficient, se intorc singuri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la Motan la Oale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din Banane si Cocos (de post)